Flowers

29-04-2021

In het voorjaar krijg ik altijd zin om de voorjaarsbloeiers te gaan schilderen. Deze lente en zomer een paar studies gemaakt op klein formaat. 

30 x30 cm. olieverf. 

Ook geïnspireerd door andere kunstschilders. Een schilderij namaken is een ontspannen en goede oefening. Ik ben gek op het werk van Porter. De nachtbloem (teunisbloem) die overal wild groeit rondom Zwolle. Een fascinerende bloem zoals je kunt lezen in de link. Smaakt naar ham en nog gezond ook :) 

Dit jaar ook volop aan het groeien in de Spoorzone van Zwolle op het terrein van Perron 038 waar ik de expositie van de Cibap examenstudenten als curator mocht opbouwen in deze rare Covid periode. (PROTO


Daarnaast nog mijn lieveling vergeet- mij -nietje en ridderspoor.

Andere blog lezen?


Een ontmoeting met tuinontwerper Harry Pierik uit Zwolle. Hij ziet het als een artistieke uitdaging om van een plek een paradijselijke tuin te maken. 'Zorgvuldig gecomponeerde borders met een rijk gedetailleerde eenheid'. Van zijn vrouw kreeg ik een rondleiding door het huis waar ik nog prachtige schilderijen trof van de tuin van jawel Harry Pierik...

Landgoed aan de IJssel te Zwolle plein air. Met dank aan Riet dat ik in haar tuin aan de slag mocht! Hier zijn vele schilderijen uit voortgekomen.