IJsseltuin

07-06-2020


Op de dijk vlak langs de ijssel ligt een verborgen landgoed.  In de Covid periode kreeg ik de ruimte om hier  te mogen schilderen. Een bijzondere plek. De tuin is omgeven door water waardoor er prachtige intieme waterrijke plekken ten midden van grassen en bomen zijn ontstaan. 


Ik ben begonnen met studies olieverf op papier en paneel. Zoeken naar structuur en kleur. Met een losse toets schilder ik de tuin. Ik zoek de grenzen van abstractie en detail.  Geïnspireerd door de impressionisten en het expressionisme.


Hieronder 3 schetsen in olieverf ter plekke geschilderd.

De tuin is eigendom van de familie van Oldenhof. Van de kookwinkel https://www.kookwinkel.nl/

Meneer Oldenhof heeft de tuin zelf vormgegeven en voorzien van doorlopend water. Dat heeft hij zichtbaar met veel passie gedaan in al die jaren. Helaas is hij overleden net voor de Covid periode.

Mijn partner Ivar van Veen heeft afgelopen weekend er toch nog voor gezorgd dat de expositie in Halewijn te Amersfoort door kon gaan! Ik lig al enige weken flink ziek vanwege Covid en kon dus helemaal niets. Wat een groot sinterklaascadeau dat al mijn grote 'Tuinschilderijen' in Grand café Halewijn hangen.

Sylvia Frankena - Zwolle 
Alle rechten voorbehouden 2020
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.