IJsseltuin

07-06-2020


Op de dijk vlak langs de ijssel ligt een verborgen landgoed.  In de Covid periode kreeg ik de ruimte om hier  te mogen schilderen. Een bijzondere plek. De tuin is omgeven door water waardoor er prachtige intieme waterrijke plekken ten midden van grassen en bomen zijn ontstaan. 


Ik ben begonnen met studies olieverf op papier en paneel. Zoeken naar structuur en kleur. Met een losse toets schilder ik de tuin. Ik zoek de grenzen van abstractie en detail.  Geïnspireerd door de impressionisten en het expressionisme.


Hieronder 3 schetsen in olieverf ter plekke geschilderd.

De tuin is eigendom van de familie van Oldenhof. Van de kookwinkel https://www.kookwinkel.nl/

Meneer Oldenhof heeft de tuin zelf vormgegeven en voorzien van doorlopend water. Dat heeft hij zichtbaar met veel passie gedaan in al die jaren. Helaas is hij overleden net voor de Covid periode.

Verkocht

11-01-2023

In de wijk Assendorp te Zwolle hangt nu een groot schilderij van mij.

In de maand december hangt er nieuw werk van mijn hand, de serie 'loslaten', in de Papendwarsstraat te Zwolle. Het werk is tijdens de feestdagen mooi uitgelicht voor het wandelend publiek. Met behulp van een sticker op de raamzijde is informatie over de werken en kunstenaar middels een Qr code te verkrijgen. Er hebben 264 mensen actief de...