Ontmoeting met Harry Pierik

16-06-2023

Een ontmoeting met tuinontwerper Harry Pierik uit Zwolle. Hij ziet het als een artistieke uitdaging om van een plek een paradijselijke tuin te maken. 'Zorgvuldig gecomponeerde borders met een rijk gedetailleerde eenheid'. Van zijn vrouw kreeg ik een rondleiding door het huis waar ik nog prachtige schilderijen trof van de tuin van jawel Harry Pierik zijn hand. 

Zijn bijzondere tuin in Assendorp heb ik plein-air vastgelegd op een groot formaat doek. Later heb ik deze uitgewerkt op het atelier. Om zijn tuin te betreden is al een hele belevenis, via een oude schuur en volière. Vervolgens via een waterpartijtje in een omsloten wildernis. Ik vond het adembenemend temidden van een stad zo in stilte van de natuur te kunnen schilderen.


Link naar website Harry PierikEen ontmoeting met tuinontwerper Harry Pierik uit Zwolle. Hij ziet het als een artistieke uitdaging om van een plek een paradijselijke tuin te maken. 'Zorgvuldig gecomponeerde borders met een rijk gedetailleerde eenheid'. Van zijn vrouw kreeg ik een rondleiding door het huis waar ik nog prachtige schilderijen trof van de tuin van jawel Harry Pierik...

Landgoed aan de IJssel te Zwolle plein air. Met dank aan Riet dat ik in haar tuin aan de slag mocht! Hier zijn vele schilderijen uit voortgekomen.